Sila Hubungi Saya Untuk Maklumat Mutakhir

Anda melihat ini sebagai Peluang?? - Hubungi 012 374 1232 gmie "HANYA DIRI SENDIRI YANG BOLEH MENGUBAH REALITI KEHIDUPAN HIDUP KITA.APA YANG KITA MILIKI HARI INI ADALAH ATAS USAHA KITA SELAMA INI.ANDA BERPUAS HATI??"

PENAPIS AIR BIO AURA KELUARAN HAI-O MARKETING

Share

Friday, December 11, 2009

PENAPIS AIR BIO AURA KELUARAN HAI-O MARKETING

Kebaikan Sistem Penapisan Bio Aura :

Kebaikan AIR BERTENAGA daripada Sistem Penapisan Bio Aura. Gabungan teknologi sistem penapisan yang canggih dan terkini, Sistem Penapisan Air Bertenaga Bio Aura berupaya memecahkan molekul air menjadi lebih kecil bagi memudahkannya diserap oleh sel-sel badan. Antara kebaikannya termasuk:
a) Bersih tanpa bakteria
b) Membekalkan oksigen untuk bahagian-bahagian badan
c) Mengekalkan bahan-bahan mineral yang berfaedah untuk tubuh badan seperti kalsium dan magnesium
d) Menggalakkan sistem peredaran darah, memperkuatkan sistem imunisasi dan metabolisme badan, mengalakkan kesihatan badan
e) Membantu sistem detoksifikasi untuk menyingkirkan toksin daripada badan
f) Menyelaraskan sifat air lebih cenderung kepada beralkali agar sesuai untuk tubuh badan yang berkecenderungan beralkali
g) Mencantikkan kulit
h) Mengekalkan kesegaran ikan, daging dan sayur-sayuran
i)Nilai ph adalah 9

Antara Bio-Aura VS Ubat Hospital


Antara Rawatan Semulajadi atau Ubatan dari Hospital.. Mana satu pilihan anda?
Kali ini saya akan mendedahkan rahsia bagaimana menggunakan kuasa Air Bio Aura ni untuk merawat penyakit anda. Sebelum itu tahukah anda apakah kelebihan air Bio Aura ini..? Jika kita nak bandingkan dengan air Zam Zam sememangnya tiada tandingannya air zam zam, akan tetapi air Bio Aura ni tak kurang juga hebatnya yang di kurniakan oleh Maha Esa ni di adalam sifat air ini.


Di negara kita terdapat pelbagai produk penapis air, namun pada zahirnya kita lihat fungsinya adalah sama, tetapi mungkin anda tidak sedar bahawa penapis air berteknologi tinggi bersistem Bio Aura ini hanya ada pada sistem penapis air dari syarikat Hai-O yang dapat membezakan dari pelbagai penapis air di pasaran tanah air kita. Apakata kita lihat kebaikan yang terdapat pada air dari penapis air ini.

Antara Keunikan Dan Kebaikan Air Bio-Aura yang dapat kita lihat disini ialah:
1. Mencegah masalah berkaitan jantung
2. Menyingkirkan bahan-bahan tidak diperlukan didalam tubuh badan mahupun untuk basuhan
3. Memperbaikkan perpeluhan dan melegakan pepanasan
4. Membantu komunikasi antara sel dan kelajuan maklumat
5. Tidak mempunyai kesan magnetik tinggi
6. Kelembapan kulit dan memperlahankan penuaan
7. Meningkatkan kemampuan sistem immuniti
8. Nilai ph setara dengan manusia
9. Kegunaan domestik untuk kesegaran makanan
10. Air menjadi lazat tanpa dididihkan
11. Bertenaga Aura meningkatkan keaktifan sel
12. Mempercepatkan metabolisme
13. Meningkatkan kapasiti nutrien / mineral
14. Meningkatkan kandungan oksigen
15. Molekul halus memudahkan diserap
16. Melancarkan aliran darah
17. Membaiki sistem penghadaman
Kelebihan Merawat Dan Memulihkan Pelbagai Penyakit Antaranya ialah:
1. Darah Tinggi
2. Tekanan Darah Rendah
3. Tekanan/Stress
4. Lumpuh/Stroke
5. Arthiritis
6. Penuaan dan Nyanyuk
7. Parkison
8. Penyakit Kulit ( allergik,bersisik dll)
9. Ulser Kulit dan Kulat Kaki
10. Migrain yang teruk
11. Insomnia
12. Masalah Rambut
13. Kesuburan & Mandul
14. Asma / Lelah
15. Masalah Jantung
16. Gastrik
17. Usus Bengkak
18. Ghout / Urik Asid
19. Kencing Manis
20. Hepatitis B & C
21. Senggugut, Keputihan dan masalah Urat Bersimpul
22. Sembelit
23. Buasir
24. Batu Karang
25. Kanser
26. Kelenjar Prostat
27. Masalah Buah Pinggang
28. Membantu Kecerdasan Minda terutama Kanak-kanak.

HARGA : RM2080.00

Hubungi 019 234 1232 AZMI / GMIE

Read more...

Tahniah CDM Hai-O Marketing 2009

Share

Friday, November 13, 2009

Sempena ulangatahun Hai-O Marketing ke-17. Majlis penganugerahan Crown Diomand Manager (CDM) akan berlangsung di Stadium Melawati Shah Alam pada 15 November 2009 bermula jam 1.00ptg hingga 6.00 ptg. Majlis ini akan diserikan dengan kehadiran penyanyi jemputan Dato' Siti Nurhaliza. Dijangkakan ribuan ahli Hai-O marketing akan hadir menyaksikan majlis ulangtahun Hai-O Marketing yang gilang gemilang pada tahun ini.

Tahniah diucapkan kepada semua warga Hai-O Marketing umumnya dan tahniah khususnya kepada mereka yang di anugerahkan pangkat Crown Diamond Manager 2009. Semoga kejayaan para CDM ini menjadi pencetus semangat kepada rakan-rakan ahli yang lain untuk terus gigih berjuang untuk turut sama berjaya seperti mereka ini.

Pada tahun ini seramai 67 daripada 113 ahli yang mendapat gelaran CDM adalah dari kumpulan 369. Pencapaian hebat ini adalah daripada usaha berterusan daripada CDM kumpulan ini yang tak henti-henti membantu dan membimbing samada dalam bentuk khidmat nasihat, tenaga ataupun lain-lain lagi. Mengimbas penganugerahan pangkat CDM kepada ahli Kumpulan 369 pada setiap tahun. Di bawah ini saya letakkan kembali jumlah CDM dari Kumpulan 369 setiap tahun.

  • Tahun 2005 7 CDM 369 daripada 14 CDM
  • Tahun 2006 20 CDM 369 daripada 13 CDM
  • Tahun 2007 35 CDM 369 daripada 54 CDM
  • Tahun 2008 50 CDM 369 daripada 81 CDM
  • Tahun 2009 67 CDM 369 daripada 113 CDM

Bagi meraikan ulangtahun Hai-O Marketing pada tahun ini juga, syarikat telah memberi peluang kepada ahli menyaksikan konsert Dato' Siti Nurhaliza pada 14 November 2009 bermula jam 8.00 malam di Stadium Melawati Shah Alam juga. Hanya pemegang tiket konsert dibenarkan masuk.

Pada semua rakan-rakan bersama-sama kita bergerak bersama kumpulan 369 untuk mencapai impian kita semua.

Para pengunjung blog ini yang berminat bersama-sama saya di dalam kumpulan 369 boleh terus hubungi saya untuk maklumat dan pembentangan gerak kerja kumpulan kami.

"Jumpa Anda Di Pentas Usahawan Jutawan Hai-O Marketing"

Read more...

Peringatan dan Pedoman Untuk Rakan-Rakan Bisnes

Share

Sunday, October 25, 2009

Mari sama-sama kita muhasabah diri kita, adakah yang tersenarai di bawah ini antara perkara dan sikap yang wujud dalam diri kita. Mana yang positif kita kekalkan dan yang mana negatif kita cuba singkirkan. InsyaAllah

  1. Musuh Utama manusia adalah dirinya sendiri
  2. Kegagalan utama manusia adalah kesombongan
  3. Kebodohan utama manusia adalah sifatnya yang penipu dan munafik
  4. Kesedihan utama manusia adalah sifat iri hati
  5. Kesalahan utama manusia adalah mengabaikan dirinya sendiri
  6. Dosa utama manusia adalah menipu dirinya sendiri
  7. Sifat utama manusia yang menyedihkan adalah perasaan rendah diri
  8. Sifat manusia yang terpuji adalah semangat dan keuletannya
  9. Kehancuran besar adalah rasa putus asa
  10. Harta utama manusia adalah kesehatannya
  11. Hutang terbesar manusia adalah hutang budi
  12. Hadiah utama manusia adalah berlapang dada dan pemaaf
  13. Kekurangan terbesar manusia adalah sifat keluh kesah dan tidak bijaksana
  14. Ketenteraman dan kedamaian utama manusia adalah berdana dan beramal

Read more...

Hai-O: Pendapatan berkembang 10 peratus

Share

Sunday, September 20, 2009


Hai-O: Pendapatan berkembang 10 peratus

KUALA LUMPUR 8 Sept. - Syarikat pemasaran pelbagai peringkat, Hai-O Marketing Sdn. Bhd., menjangka pendapatannya meningkat kepada sekurang-kurangnya 10 peratus bagi tahun kewangan yang berakhir pada 30 April 2010, dipacu daripada aktiviti promosi dan iklannya yang agresif.
Pengarah Urusannya Ng Lip Yong berkata, sejak Mac, syarikat itu menjalankan kempen promosi yang giat melibatkan iklan televisyen serta menukar rupa bentuk 30 papan tanda besarnya.
"Kami menampilkan lebih banyak papan tanda besar dengan rupa bentuk lebih moden di sepanjang lebuh raya dan di lokasi strategik, jadi semua orang akan tahu mengenai Hai-O.
"Moral tinggi dalam syarikat sekarang, dan ini sebenarnya memberikan keyakinan kepada pengedar kami," katanya kepada Bernama dalam satu temu bual.
Syarikat itu mencatatkan pendapatan RM350 juta dalam tahun kewangan yang berakhir pada 30 April 2009, pertumbuhan lebih 20 peratus daripada RM280 juta yang dicatatkan pada tahun sebelumnya.
Syarikat itu telahpun mencapai sasaran 100,000 anggota tahun ini.
Menurut Lip Yong, Hai-O berharap dapat menambah sekurang-kurangnya 3,000 anggota aktif baharu sebulan sebelum akhir tahun ini.
"Apabila ekonomi kurang baik, itulah masanya biasanya ramai orang mencari pendapatan tambahan. Saya rasa ekonomi Malaysia sedang berada di fasa pemulihan, yang menjadikan situasi malahan bertambah baik sekarang," katanya.
Lip Yong mendedahkan bagi menggalakkan lebih banyak perniagaan baharu, syarikat itu menawarkan beberapa skim insentif kepada pengedarnya yang berjaya mencapai sasaran khusus.
Baru-baru ini, syarikat itu membelanjakan RM2.4 juta untuk menghantar 426 pengedar mengerjakan Umrah di bawah skim tersebut. Ini juga merupakan kumpulan terbesar di bawah skim ini. Syarikat itu mengadakan program insentif yang sama pada 2004 dan 2007 tetapi melibatkan hanya kumpulan yang kecil.
Hai-O Marketing, yang baru-baru ini melebarkan sayapnya ke Indonesia, menyasar antara satu hingga dua tahun sebelum operasi di sana boleh mula memberi sumbangan kepada pendapatan syarikat. - Bernama


Arkib: Utusan Melayu

Read more...

Asia's 200 Best Under A Billion

Share

Thursday, September 10, 2009

Salam sejahtera kepada rakan-rakan "BBK369" dan pengunjung.

Hari ni nak 'share' satu maklumat best.. Hai-O Enterprise telah tersenarai untuk Asia's 200 Best Under A Billion. Ini adalah pencapaian kali ketiga berturut sejak 2007.

Apa yang seronok sangat? Tumpang seronok kerana Hai-O Marketing Sdn. Bhd. adalah anak syarikat kepada Hai-O Enterprise. Pendapatan Hai-O Enterprise ada juga di jana oleh Hai-O marketing. Lagi pun kebanyakkan 'press release' selalu sebut cabang yang banyak menjana pendapatan adalah dari 'Multilevel Division' & ' Retail Division'.

Kat sini mari kita tengok pencapaian Hai-O Enterprise untuk Asia's Best Under A Billion kat bawah ni.

Asia's 200 Best Under A Billion 2009
Asia's 200 Best Under A Billion 2008
Asia's 200 Best Under A Billion 2007

Hebat kan, nak tunggu lagi? kepada rakan-rakan baru, teruskan usaha anda dan jangan putus asa. Rakan-rakan yang masih tercari-tercari dan teraba-raba untuk memahami peluang menjana income di Hai-O Marketing, segeralah hubungi saya. Rajin bertanya tak Sesat Jalan, InsyaAllah.

Okey, di kesempatan ini juga. Saya mengucapkan Selamat Raya Aidilfitri kepada semua. Sila pandu kereta anda hati-hati. Patuhi had laju yang ditetapkan.hehehe... Salah dan silap harap di maafkan.

Read more...

Hai-O Marketing To Grow Revenue By 10 Percent For By 2010

Share

KUALA LUMPUR, Sept 8 (Bernama) -- Multi-level marketing company, Hai-O Marketing Sdn Bhd, expects its revenue to grow by at least 10 percent for the financial year ending April 30, 2010, driven by aggressive advertising and promotion (A&P) activities.

Managing director Ng Lip Yong said since March, the company had undertaken an intensive A&P which involved television advertisements as well as changing the look on 30 billboards.

"We have come up with more modern looking billboards along highways and in strategic locations, so that everyone knows about Hai-O.

"Morale is high within the company and this has actually given confidence to our distributors," he told Bernama in an interview.

The company posted revenue of RM350 million in the financial year ended April 30, 2009, a more than 20 percent growth from the RM280 million recorded the previous year.

The company has already reached its target of 100,000 members for this year.

According to Ng, Hai-O is hopeful of adding at least 3,000 new active members monthly before the end of the year.

"When the economy is bad, it is usually the time when many people come in search of an extra income. I think the Malaysian economy is in a recovery phase, which makes the situation even better now," he added.

Ng disclosed that to encourage more new business, the company was offering several incentive schemes to its distributors, who manage to achieve specific targets.

Recently, it spent RM2.4 million to send 426 distributors on the Umrah under the incentive scheme. This was also the largest group under this scheme. It had organised a similar incentive programme in 2004 and 2007 but involving only a smaller group.

Hai-O Marketing, which recently spread its wings to Indonesia, is looking at between one to two years before the operations there can start contributing to the company's earnings.

"We are going to have international sponsorship for Indonesia. This means a Malaysian distributor, can sponsor Indonesian downline distributors.This is the first step for us in expanding overseas.

"We have started to receive applications from people interested in becoming members in Indonesia," he said.

The Indonesian office started operations last month.

Ng said the company expects to have 5,000 to 10,000 new members in Indonesia in its first year of operation.

For the initial operation there, Hai-O has spent US$1 million.

"Indonesia is a market a lot of Malaysians are looking at and quite a number of companies have been successful over there. Basically, you must have the right product, pricing and marketing plan as well as leadership," he added.

Among Hai-O's products that are expected to garner interest is, its water filter, the Bio Aura.

-- BERNAMA

Read more...

Hai-O jangka pendapatan meningkat 10%

Share

SYARIKAT pemasaran pelbagai peringkat, Hai-O Marketing Sdn Bhd menjangka pendapatannya meningkat kepada sekurang-kurangnya 10 peratus bagi tahun kewangan yang berakhir pada 30 April 2010, dipacu aktiviti promosi dan iklannya yang agresif.

Pengarah Urusannya Ng Lip Yong, berkata sejak Mac, syarikat itu menjalankan kempen promosi yang giat membabitkan iklan televisyen serta menukar rupa bentuk 30 papan tanda besarnya.

“Kami menampilkan lebih banyak papan tanda besar dengan rupa bentuk lebih moden di sepanjang lebuh raya dan di lokasi strategik, jadi semua orang akan tahu mengenai Hai-O.

“Moral tinggi dalam syarikat sekarang dan ini sebenarnya memberikan keyakinan kepada pengedar kami,” katanya.

yarikat itu mencatatkan pendapatan RM350 juta dalam tahun kewangan berakhir 30 April, 2009, pertumbuhan lebih 20 peratus daripada RM280 juta dicatatkan tahun sebelumnya.

Syarikat itu sudahpun mencapai sasaran 100,000 anggota tahun ini.

Menurut Ng, Hai-O berharap dapat menambah sekurang-kurangnya 3,000 anggota aktif baru sebulan sebelum akhir tahun ini.

“Apabila ekonomi kurang baik, itulah masanya biasanya ramai orang mencari pendapatan tambahan. Saya rasa ekonomi Malaysia sedang berada di fasa pemulihan yang menjadikan situasi bertambah baik sekarang,” katanya.

Ng mendedahkan bagi menggalakkan lebih banyak perniagaan baru, syarikat itu menawarkan beberapa skim insentif kepada pengedarnya yang mencapai sasaran khusus.

Baru-baru ini, syarikat itu membelanjakan RM2.4 juta untuk menghantar 426 pengedar mengerjakan umrah di bawah skim berkenaan.

Ini juga adalah kumpulan terbesar di bawah skim ini. Syarikat itu mengadakan program insentif yang sama pada 2004 dan 2007, tetapi membabitkan hanya kumpulan yang kecil. - Bernama

Read more...

GERAK KERJA USAHAWAN JUTAWAN (Hai-O Marketing)

Share

Wednesday, August 5, 2009

Sertai Hai-O Marketing untuk mencapai impian menjadi seorang
USAHAWAN JUTAWAN

Hai-O Marketing... My Choice of Life


Modal anda untuk perniagaan ini:
Bulanan = RM250.00 ke RM300.00 sahaja.
Harian = RM8.30 ke RM10.OO SAHAJA
(Strategi kumpulan kami menjadikan bisnes ini RM0.00 modal)
Tak percaya??? Jom kita jumpa MINUM & DENGAR

Bukan skim cepat kaya/binary @ bisnes internet
Pakej sistem yang cepat, mudah dan lumayan
Tabung kereta
Bonus tanpa had
Melancong keluar negara 2-3 kali setahun
Tiada risiko
Boleh diwarisi
Pencen sebelum usia pencen
Tanpa modal dan dana disediakan
Kelebihan kepada kakitangan kerajaan/badan berkanun
Terbuka juga kepada Kakitangan Swasta

Dalam kehidupan ini, Kita sentiasa inginkan yang TERBAIK sahaja. Kita belajar bersunggguh, bekerja dengan rajin tetapi kita tetap berlari setempat. Kita masih menjalani kehidupan yang sukar? Terperangkap dalam sistem “belajar rajin-rajin nanti dapat kerja bagus-bagus”..(tapi bos yang kaya), Ada duit tapi masa tak ada (tak seronok juga!), Gaji dapat sebulan sekali tapi nak guna duit gaji setiap hari (pertengahan bulan poket dah kosong), Ada duit tak boleh guna (simpan perlaburan 8% dividen setahun, cukup ke?) Ada hati nak bina masjid (kahwin), mesti buat personal laon, lepas kahwin hutang keliling pinggang (nak bayar personal loan).

Hari ini anda saya beri peluang… kita kongsi sama-sama peluang ini…
Saya di sini ingin membantu anda menjana pendapatan sampingan yang lumayan.
Di HAI-O, tiada sebarang unsur paksaan, kami beri anda peluang, anda sendiri yang menentukan kehidupan bagaimana yang anda mahu.

Percayalah, dalam dunia ini, WANG bukan segala-galanya TETAPI segala-galanya memerlukan WANG!

Bersama-sama kami di Hai-O Marketing untuk mencapai impian menjadi seorang usahawan jutawan.

019 234 1232

Read more...

Anda perlu tahu ini

Share

Monday, July 27, 2009

Assalammualaikum dan salam sejahtera…

Kenapa Hai-O Marketing? saya ada sebab tersendiri..

Suka saya berpesan di sini bahawa, jika anda berfikiran negatif mengenai peluang perniagaan jualan langsung lebih baik anda jauhkan diri. Biarkan saya dan rakan kongsi meneruskan usaha yang telah kami mulakan. Saya pasti suatu hari nanti saya dan rakan pasti akan berjaya dengan izin-Nya.

Hutang bank 10 tahun tu bukan lah bebanan. Kalau difikir-fikirkan, sebenarnya lebih dari jumlah tu kita bazirkan setiap bulan. Rugi ke kalau leh berada pada pendapatan 5 angka selepas 10 tahun? Kenaikan gaji tahunan saya adalah RM50.00 Sahaja. Kalau 10 tahun saya kerja , gaji saya baru menokok ke RM500. Cukup banyakkan. Anda fikir lah banyak ke tidak…

Taraf hidup sekarang semakin pesat meningkat…anda pasti berdepan dengan situasi yang sama seperti saya. Saya memilih bidang jualan langsung ini untuk mengimbangi keperitan hidup akibat peningkatan taraf hidup ini. Anda bagaimana?

Setiap tahun kita akan menghadapi kenaikan harga barangan komoditi…kesan daripada itu juga ia akan turut menyebabkan kenaikan harga-harga barang keperluan harian kita, bukan itu sahaja malahan akan turut meyebabkan peningkatan kos-kos operasi seperti tariff elektrik, kos pengangkutan, pen.yelengaraan air dan lain-lain. Kita sebagai pengguna akan terasa kerana kita memang memerlukannya

Saya tidak pernah nak paksa rakan-rakan saya untuk terjun ke bidang perniagaan jualan langsung ini. Sebagai manusia yang berakal anda berhak membuat keputusan anda sendiri.

Andai anda ada 10 orang rakan menjadi ahli Hai-O Marketing dan setiap bulan anda dan rakan-rakan kongsi mengamalkan konsep beli untuk kegunaan sendiri maka akan terjadi seperti dibawah

Ahli

Point Value

Tempoh Masa

Point Value Terkumpul

Pangkat Anda

11 ahli

200

1 bulan

2200

D1

11 ahli

200

12 bulan

26400

SM

(Jadual ini Hanyalah Anggaran sahaja, Maklumat lanjut sila berhubung terus dengan saya)

Barang yang perlu anda beli adalah keperluan harian anda seperti sabun mandi, shampoo rambut, pembunuh serangga, pencuci pinggan mangkuk, jus minuman dan macam2 keperluan rumah yang lain.

Anda membeli di pasaraya apa yang akan dapat. Hanyalah barangan. Duit anda juga tidak dikembalikan.

Dengan membeli sebagai Ahli Syarikat Jualan Langsung anda akan mendapat ‘point’ dan sebahagian ‘duit anda’ dikembalikan dalam bentuk bonus.Mengikut syarat-syarat yang ditetapkan.

Kadang-kadang saya tergelak kerana ramai berpendapat harga barangan dari syarikat jualan langsung terlalu tinggi dengan harga pasaran. Kat mana yang tinggi harga tu? Sebenarnya banyak barangan kita dirumah memang terlalu tinggi harganya di banding dengan kos sebenar barang.

Contoh 1.

Pembakar Roti Jenama X

Harga Import RM4.00/unit Harga End Customer RM79.90/unit

Contoh 2.

Pakaian Dalam (BRA) Jenama Y

Harga Import RM2.00/pcs Harga End Customer RM39.90/pcs

Saya tak boleh nak dedahkan semua nya. Cukuplah 2 contoh ini.

Bagaimana anda hendak Berjaya dalam Perniagaan Jualan Langsung ini banyak caranya. Yang penting ubah pemikiran anda, anda pasti mengubah reality kehidupan hidup anda.

Anda ada kelapangan, hubungi la saya.

Sekian, wassalam.

"Bersama kami di Hai-O Marketing"

Read more...

Musykil tentang business di Hai-O Marketing

Share

Thursday, July 16, 2009

HAI-O MARKETING


1. Benarkah syarikat ini wujud?

  • Antara Syarikat tempatan di dalam bidang Jualan Langsung
  • Mula Beroperasi pada September 1993

Hai-O Marketing Sdn Bhd (242478-M)
Tingkat 3, Wisma Hai-O. Lot 11995,
Batu 2. Jln Kapar 41400,
Klang. Selangor D.E


2. Kukuh ke syarikat untuk bayar bonus besar?



3.Mahalnya, ada kualiti ke penapis Bio Aura ni ?

  • Harga kompetetif dengan harga produk penapis air lain dipasaran.


4. Tak minat berniaga MLM.
  • Anda kerja sekarang kerana minat atau kerana duit/gaji?
  • Kerjaya anda sekarang adalah cita-cita anda dari kecil?
  • Anda rajin atau malas, gaji saya tetap sama. Minat?
  • Bidang MLM. Walaupon tak minat, jika dilakukan bersunguh-sungguh anda akan dapat duit tambahan.
  • Anda pilih waktu kerja yang sesuai dengan anda

5. Saya bekerja, tak ada masa nak jumpa orang.
  • Sekarang pon saya selalu berjumpa kawan2 dan berbual tentang bermacam2 perkara diwaktu kosong.
  • Kita yang uruskan masa, bukan masa yang uruskan kita. Betul tak?


6. Malu / tak pandai buat penerangan.
  • Upline boleh memberi penerangan pada kawan saya.
  • Anda hanya atur perjumpaan prospek & rakan kongsi.

7. Modal besar sangat?
  • RM30.00 SAHAJA untuk menjadi ahli setahun.

8. Kenapa ada modal ribu-ribu?
  • YE KE? Pilihan je kan, bukan nya paksaan.... anda yang mahu berniaga... terpulang la pada anda. Itu HAK ANDA. Ianya PILIHAN BUKAN PAKSAAN

Sebenarnya ramai yang tak faham daripada faham berkenaan Hai-O Marketing ni. InsyaAllah kalau faham betul-betul pasti semua orang boleh berjaya. Rezeki datang Allah, kita perlu yakin. Saya hanya tunjukkan cara.

Read more...

6 S memilih Hai-O Marketing & Kumpulan 369

Share

Saturday, July 11, 2009

Terdapat banyak syarikat jualan langsung di Malaysia. Semakin hari semakin bertambah syarikat di dalam bidang jualan langsung ini.

Mengapa saya memilih Hai-O Marketing sebagai punca pendapatan tambahan saya adalah sebab-sebab seperti di bawah ini.

  • Syarikat Kukuh Dan Stabil
  • Selamat (modal)
  • Sama-sama bekerja
  • Senang Dan Mudah
  • Sah di sisi Undang-Undang
  • Satu Budaya iaitu Budaya 369

Read more...

Budaya 369 - Pilihan bukan Paksaan

Share

Wednesday, June 24, 2009

Dalam perniagaan di Hai-O Marketing, Budaya 369 tidak memaksa anda untuk melakukan perniagaan ini. Pilihan ditangan anda untuk memulakan langkah samaada sebagai PENGEDAR atau USAHAWAN.

Penting untuk anda mengenali syarikat dan produk-produknya.

Melihat kepada kekuatan, kewujudan, kebenaran, kejayaan, pengiktirafan syarikat.
Melihat kepada testimoni, jaminan, kekuatan, kehebatan, pasaran produk.
Melihat kepada kejayaan ahli-ahli yang menyertai perniagaan syarikat.


  1. Cepat atau lambat bergantung kepada usaha anda.
  2. Tidak perlu meninggalkan pekerjaan sekarang.
  3. Buat kerja sambilan dengan pendapatan melebihi gaji kerja tetap berbaloi dengan usaha anda.
  4. Sehari kerja sepenuh masa minimum 2 jam atau terpulang kepada anda yang menentukannya.
  5. Tiada tekanan dari segi kewangan & masa, anda tentukan.
  6. Berniaga sambil beramal dari pelbagai sudut yang anda ketahui dan tidak ketahui.
Semua perkara di atas adalah ANTARA KEBAIKAN yang anda perolehi dengan usaha anda melalui BUDAYA 369.

Tidak semua orang boleh menerima BUDAYA 369, tetapi BUDAYA 369 BOLEH TERIMA SESIAPA SAHAJA YANG SUDI MENDENGAR & MELAKUKANNYA.

Pengalaman orang tua-tua kita yang dah melalui apa yang nak kita buat sekarang, kata mereka..

Tuah ayam nampak ditaji tuah manusia tiada sesiapa tahu..

Yang pipih tak datang melayang. Yang bulat tak datang bergolek..

Kalau tak dipecahkan ruyung, manakan dapat sagunya..

Mari bersama-sama kami di Hai-O Marketing

APA ITU BUDAYA 369??
Kena jumpa saya untuk diterangkan kepada anda.10 minit untuk dibentangkan tetapi memberi kesenangan berpanjangan kepada anda

Read more...

Tips Kejayaan CDM

Share

Tuesday, June 23, 2009

Pada rakan kongsi sekalian untuk berjaya 5K sahaja yang perlu kita amalkan.

1. Keyakinan -
Yakin pada produk, pelan pemasaran dan yang paling penting sekali kita perlu yakin dengan diri sendiri kerana semakin tinggi keyakinan kita semakin hampir kita dengan kejayaan. Setiap orang mempunyai potensi dan kelebihan yang tersendiri yang tiada pada orang lain. Sentiasa berfikiran positif kerana kita akan menjadi seperti yang kita fikirkan. Sebenarnya, diri kita adalah musuh yang tidak nampak yang perlu kita tewaskan.

2. Keberanian -
Macam mana nak lahirkan keberanian tetapkan matlamat dengan jelas. Matlamat yang jelas menjadikan kita berani bertindak. Matlamat yang jelas disertakan keyakinan yang tinggi akan membawa kaedah yang ditujui.

3. Komitmen - Komitmen pada bisnes dan rakan kongsi. Kesungguhan dalam menjalankan perniagaan dengan menghadiri majlis ilmu. Hanya ilmu yang membezakan seseorang. Kejayaan kita bergantung kepada berapa banyak pengorbanan yang telah kita lakukan.

4. Konsisten - Cabaran dan rintangan adalah asam garam dalam menjalani perniagaan. Ini kerana ia adalah guru yang paling berharga dan bukan penamat segalanya. Hujan di waktu pagi tidak semestinya hujan sepanjang hari. Walau apa pun yang berlaku, perjuangan perlu diteruskan. Apabila ada cabaran baru, akan wujudnya tekanan dan apabila adanya tekanan kita akan lakukan tindakan. Apabila banyak tindakan yang dilakukan, kita mesti berjaya.

5. Kreatif - Kreatif dari segi masa dan rangkaian.

Lebih baik melalui detik penuh getir yang singkat daripada menghadapi keperitan sepanjang hayat.

HAI-O my choice for LIFE.

Read more...

MLM adalah PIRAMID????

Share

Monday, June 22, 2009

MLM Memang Skim Piramid?

Memang perbincangan skim piramid dan MLM bagai tidak dapat dipisahkan… perdebatan ini tidak akan berakhir walaupun ianya telah bertahun dibahaskan.


Saya juga tak merasakan yang topik ini akan kurang diperkatakan di masa akan datang. Kalau tak percaya, simpan e-mel ini dan baca sekali lagi 2 atau 3 tahun akan datang, dan lihatlah di pelbagai forum yang membincangkan perniagaan sebegini.


Jadi, betulkan MLM itu ialah sebuah skim piramid?


Sebelum saya jawab soalan ini, biar saya berikan 3 senario di bawah:


1. Sebuah kerajaan mempunyai seorang presiden atau perdana menteri, diikuti oleh beberapa menteri… dan wakil-wakil rakyat lain, ketua daerah dan sebagainya.

Cuba perhatikan…

Adakah jumlah perdana menteri lebih ramai dari menteri? Bagaimana pula jumlah menteri berbanding wakil rakyat… dan jumlah… anda tahu selebihnya bukan?


2. Sebuah syarikat mempunyai seorang CEO atau presiden, diikuti dengan naib presiden, direktor, pengurus dan lain-lainnya.

Berapa ramaikah bilangan direktor jika dibandingkan dengan jumlah pengurus?

Sudah tentulah jumlah direktor lebih rendah dari jumlah bilangan pengurus.


Bagaimana pula gaji presiden berbanding gaji seorang pengurus? Bolehkah seorang pengurus mempunyai gaji setinggi gaji pesiden? Tentu kucar-kacir pengurusan syarikat ini jika gaji presiden (orang paling tinggi dalam piramid) lebih rendah daripada gaji seorang pengurus.


3. Sebuah organisasi MLM mempunyai pemimpin yang mempunyai lebih ramai orang di bawah beliau dengan pelbagai pangkat yang lebih rendah. Beliau mendapat lebih banyak pendapatan daripada orang lain.


Walau bagaimana pun, tidak mustahil orang di bawah beliau menjadi lebih bagus dan menyamai atau mendapat lebih banyak pendapatan daripada beliau pada suatu hari nanti. Semuanya bergantung kepada usaha mereka membina sebuah piramid yang besar.


Jadi, apakah kesimpulan yang hendak saya buat di sini?


Senario manakah lebih adil?


Jangan anda tersalah anggap yang sesebuah organisasi piramid itu adalah menyalahi di sisi undang-undang. Yang salahnya ialah skim cepat kaya yang menggunakan piramid untuk menindas orang bawahan.

Sebenarnya, organisasi yang berbentuk piramid adalah sebuah organisasi yang kukuh. Jika tidak, sebuah negara mungkin akan tumbang. Ekonomi negara akan ke belakang, dan orang akan terus gagal di dalam bisnes.


Masalah piramid dan MLM sepatutnya difahami dengan betul… dan bukannya mengambil kesimpulan yang MLM adalah sebuah piramid yang menyalahi undang-undang.


Jadi, betulkan MLM itu sebuah piramid?


Ya, MLM ialah sebuah piramid tetapi tidak semestinya skim piramid atau skim cepat kaya yang menyalahi undang-undang. Kerajaan kita juga berbentuk piramid, syarikat swasta dan kerajaan juga berbentuk piramid. Mungkin keluarga anda juga berbentuk piramid.


ikhlas,


Zamri Nanyan
http://www.RahsiaMLM.com


================================================
Zamri Nanyan berjaya membongkar rahsia kejayaan Tom “Big Al” Schreiter dengan terbitnya ebook hebat Rahsia Sistem Merekrut MLM. Buat pertama kalinya dalam sejarah, buku Tom Schreiter ini diterjemahkan ke dalam Bahasa Malaysia. Dapatkan ebook ini sekarang di http://www.RahsiaMLM.com

Read more...

Hai-O sees growth despite slowdown

Share

Sunday, June 21, 2009

Aggressive marketing, MLM to help boost sales

KUALA LUMPUR: Hai-O Enterprise Bhd, a wholesaler and retailer of Chinese herbs and medicine, expects to achieve 10% growth in revenue this year despite the global economic slowdown.

Managing director Tan Kai Hee said the positive outlook was based on the adoption of an aggressive marketing strategy and support from its multi-level marketing (MLM) division.

“We will make use of our existing marketing tools and put in more budgets for advertising and promotion (A&P) activities,” he said after the signing of a sole distributorship agreement between Hai-O and Yunnan Baiyao Group Co Ltd yesterday.

The company allocates about RM5mil a year for A&P activities.

For the financial year ended April 30, 2008, Hai-O’s revenue jumped 97% year-on-year to RM373.8mil, of which 70% came from the MLM division.

For the nine months ended Jan 31, its revenue rose to RM302.33mil from RM240.27mil in the previous corresponding period.

Tan said the company was still positive on its growth although it expected to see a decline in consumers’ purchasing power due to the recession. “We will make more aggressive efforts to achieve it,” he said.

He said Hai-O hoped the strategic alliance with Yunnan Baiyao, a traditional Chinese medicine manufacturer, would boost the company’s long-term commitment to helping Malaysians pursue a healthier lifestyle.

Under the agreement, Hai-O would be responsble for the introduction of 19 Yunnan Baiyao and Yun Feng brands of products.

Tan said the products would be introduced to the local market in the second half.

“Besides Hai-O’s 60 chain stores and major Chinese medical halls nationwide, the products will also be sold at hypermarkets and major pharmacies,” he said.

Yunnan Baiyao overseas business general manager Wei Bo said the company was confident its products would be well-received in Malaysia.

“This is a long-term partnership with Hai-O and we expect to record yearly sales of RM10mil from the Malaysian market,” he said. — Bernama

Read more...

Bagaimana bermula( Pilihan Bukan Paksaan)

Hai-O Marketing... My Choice of Life


Modal anda untuk perniagaan ini:
Yuran Ahli = RM30.00 sthn
Bulanan = RM250.00 ke RM300.00 sahaja.
Harian = RM8.30 ke RM10.OO SAHAJA
(Strategi kumpulan kami menjadikan bisnes ini RM0.00 modal)
Tak percaya???
Tak faham???
Jom kita jumpa MINUM & DENGAR


Bukan skim cepat kaya/binary @ bisnes internet
Pakej sistem yang cepat, mudah dan lumayan
Tabung kereta
Bonus tanpa had
Melancong keluar negara 2-3 kali setahun
Tiada risiko
Boleh diwarisi
Pencen sebelum usia pencen
Tanpa modal dan dana disediakan
Kelebihan kepada kakitangan kerajaan/badan berkanun
Terbuka juga kepada Kakitangan Swasta

Dalam kehidupan ini, Kita sentiasa inginkan yang TERBAIK sahaja. Kita belajar bersunggguh, bekerja dengan rajin tetapi kita tetap berlari setempat. Kita masih menjalani kehidupan yang sukar? Terperangkap dalam sistem “belajar rajin-rajin nanti dapat kerja bagus-bagus”..(tapi bos yang kaya), Ada duit tapi masa tak ada (tak seronok juga!), Gaji dapat sebulan sekali tapi nak guna duit gaji setiap hari (pertengahan bulan poket dah kosong), Ada duit tak boleh guna (simpan perlaburan 8% dividen setahun, cukup ke?) Ada hati nak bina masjid (kahwin), mesti buat personal laon, lepas kahwin hutang keliling pinggang (nak bayar personal loan).

Hari ini anda saya beri peluang… kita kongsi sama-sama peluang ini…
Saya di sini ingin membantu anda menjana pendapatan sampingan yang lumayan.
Di HAI-O, tiada sebarang unsur paksaan, kami beri anda peluang, anda sendiri yang menentukan kehidupan bagaimana yang anda mahu.

Percayalah, dalam dunia ini, WANG bukan segala-galanya TETAPI segala-galanya memerlukan WANG!

Bersama-sama kami di Hai-O Marketing untuk mencapai impian menjadi seorang usahawan jutawan.

012 374 1232

Blog News

Related Posts with Thumbnails

Rakan-rakan

Follow Me

Get Connected

RSS Link Twitter Link Facebook Link Flickr

gmieaziz369.blogspot.com

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP