Sila Hubungi Saya Untuk Maklumat Mutakhir

Anda melihat ini sebagai Peluang?? - Hubungi 012 374 1232 gmie "HANYA DIRI SENDIRI YANG BOLEH MENGUBAH REALITI KEHIDUPAN HIDUP KITA.APA YANG KITA MILIKI HARI INI ADALAH ATAS USAHA KITA SELAMA INI.ANDA BERPUAS HATI??"

Budaya 369 - Pilihan bukan Paksaan

Share

Wednesday, June 24, 2009

Dalam perniagaan di Hai-O Marketing, Budaya 369 tidak memaksa anda untuk melakukan perniagaan ini. Pilihan ditangan anda untuk memulakan langkah samaada sebagai PENGEDAR atau USAHAWAN.

Penting untuk anda mengenali syarikat dan produk-produknya.

Melihat kepada kekuatan, kewujudan, kebenaran, kejayaan, pengiktirafan syarikat.
Melihat kepada testimoni, jaminan, kekuatan, kehebatan, pasaran produk.
Melihat kepada kejayaan ahli-ahli yang menyertai perniagaan syarikat.


  1. Cepat atau lambat bergantung kepada usaha anda.
  2. Tidak perlu meninggalkan pekerjaan sekarang.
  3. Buat kerja sambilan dengan pendapatan melebihi gaji kerja tetap berbaloi dengan usaha anda.
  4. Sehari kerja sepenuh masa minimum 2 jam atau terpulang kepada anda yang menentukannya.
  5. Tiada tekanan dari segi kewangan & masa, anda tentukan.
  6. Berniaga sambil beramal dari pelbagai sudut yang anda ketahui dan tidak ketahui.
Semua perkara di atas adalah ANTARA KEBAIKAN yang anda perolehi dengan usaha anda melalui BUDAYA 369.

Tidak semua orang boleh menerima BUDAYA 369, tetapi BUDAYA 369 BOLEH TERIMA SESIAPA SAHAJA YANG SUDI MENDENGAR & MELAKUKANNYA.

Pengalaman orang tua-tua kita yang dah melalui apa yang nak kita buat sekarang, kata mereka..

Tuah ayam nampak ditaji tuah manusia tiada sesiapa tahu..

Yang pipih tak datang melayang. Yang bulat tak datang bergolek..

Kalau tak dipecahkan ruyung, manakan dapat sagunya..

Mari bersama-sama kami di Hai-O Marketing

APA ITU BUDAYA 369??
Kena jumpa saya untuk diterangkan kepada anda.10 minit untuk dibentangkan tetapi memberi kesenangan berpanjangan kepada anda

Read more...

Tips Kejayaan CDM

Share

Tuesday, June 23, 2009

Pada rakan kongsi sekalian untuk berjaya 5K sahaja yang perlu kita amalkan.

1. Keyakinan -
Yakin pada produk, pelan pemasaran dan yang paling penting sekali kita perlu yakin dengan diri sendiri kerana semakin tinggi keyakinan kita semakin hampir kita dengan kejayaan. Setiap orang mempunyai potensi dan kelebihan yang tersendiri yang tiada pada orang lain. Sentiasa berfikiran positif kerana kita akan menjadi seperti yang kita fikirkan. Sebenarnya, diri kita adalah musuh yang tidak nampak yang perlu kita tewaskan.

2. Keberanian -
Macam mana nak lahirkan keberanian tetapkan matlamat dengan jelas. Matlamat yang jelas menjadikan kita berani bertindak. Matlamat yang jelas disertakan keyakinan yang tinggi akan membawa kaedah yang ditujui.

3. Komitmen - Komitmen pada bisnes dan rakan kongsi. Kesungguhan dalam menjalankan perniagaan dengan menghadiri majlis ilmu. Hanya ilmu yang membezakan seseorang. Kejayaan kita bergantung kepada berapa banyak pengorbanan yang telah kita lakukan.

4. Konsisten - Cabaran dan rintangan adalah asam garam dalam menjalani perniagaan. Ini kerana ia adalah guru yang paling berharga dan bukan penamat segalanya. Hujan di waktu pagi tidak semestinya hujan sepanjang hari. Walau apa pun yang berlaku, perjuangan perlu diteruskan. Apabila ada cabaran baru, akan wujudnya tekanan dan apabila adanya tekanan kita akan lakukan tindakan. Apabila banyak tindakan yang dilakukan, kita mesti berjaya.

5. Kreatif - Kreatif dari segi masa dan rangkaian.

Lebih baik melalui detik penuh getir yang singkat daripada menghadapi keperitan sepanjang hayat.

HAI-O my choice for LIFE.

Read more...

MLM adalah PIRAMID????

Share

Monday, June 22, 2009

MLM Memang Skim Piramid?

Memang perbincangan skim piramid dan MLM bagai tidak dapat dipisahkan… perdebatan ini tidak akan berakhir walaupun ianya telah bertahun dibahaskan.


Saya juga tak merasakan yang topik ini akan kurang diperkatakan di masa akan datang. Kalau tak percaya, simpan e-mel ini dan baca sekali lagi 2 atau 3 tahun akan datang, dan lihatlah di pelbagai forum yang membincangkan perniagaan sebegini.


Jadi, betulkan MLM itu ialah sebuah skim piramid?


Sebelum saya jawab soalan ini, biar saya berikan 3 senario di bawah:


1. Sebuah kerajaan mempunyai seorang presiden atau perdana menteri, diikuti oleh beberapa menteri… dan wakil-wakil rakyat lain, ketua daerah dan sebagainya.

Cuba perhatikan…

Adakah jumlah perdana menteri lebih ramai dari menteri? Bagaimana pula jumlah menteri berbanding wakil rakyat… dan jumlah… anda tahu selebihnya bukan?


2. Sebuah syarikat mempunyai seorang CEO atau presiden, diikuti dengan naib presiden, direktor, pengurus dan lain-lainnya.

Berapa ramaikah bilangan direktor jika dibandingkan dengan jumlah pengurus?

Sudah tentulah jumlah direktor lebih rendah dari jumlah bilangan pengurus.


Bagaimana pula gaji presiden berbanding gaji seorang pengurus? Bolehkah seorang pengurus mempunyai gaji setinggi gaji pesiden? Tentu kucar-kacir pengurusan syarikat ini jika gaji presiden (orang paling tinggi dalam piramid) lebih rendah daripada gaji seorang pengurus.


3. Sebuah organisasi MLM mempunyai pemimpin yang mempunyai lebih ramai orang di bawah beliau dengan pelbagai pangkat yang lebih rendah. Beliau mendapat lebih banyak pendapatan daripada orang lain.


Walau bagaimana pun, tidak mustahil orang di bawah beliau menjadi lebih bagus dan menyamai atau mendapat lebih banyak pendapatan daripada beliau pada suatu hari nanti. Semuanya bergantung kepada usaha mereka membina sebuah piramid yang besar.


Jadi, apakah kesimpulan yang hendak saya buat di sini?


Senario manakah lebih adil?


Jangan anda tersalah anggap yang sesebuah organisasi piramid itu adalah menyalahi di sisi undang-undang. Yang salahnya ialah skim cepat kaya yang menggunakan piramid untuk menindas orang bawahan.

Sebenarnya, organisasi yang berbentuk piramid adalah sebuah organisasi yang kukuh. Jika tidak, sebuah negara mungkin akan tumbang. Ekonomi negara akan ke belakang, dan orang akan terus gagal di dalam bisnes.


Masalah piramid dan MLM sepatutnya difahami dengan betul… dan bukannya mengambil kesimpulan yang MLM adalah sebuah piramid yang menyalahi undang-undang.


Jadi, betulkan MLM itu sebuah piramid?


Ya, MLM ialah sebuah piramid tetapi tidak semestinya skim piramid atau skim cepat kaya yang menyalahi undang-undang. Kerajaan kita juga berbentuk piramid, syarikat swasta dan kerajaan juga berbentuk piramid. Mungkin keluarga anda juga berbentuk piramid.


ikhlas,


Zamri Nanyan
http://www.RahsiaMLM.com


================================================
Zamri Nanyan berjaya membongkar rahsia kejayaan Tom “Big Al” Schreiter dengan terbitnya ebook hebat Rahsia Sistem Merekrut MLM. Buat pertama kalinya dalam sejarah, buku Tom Schreiter ini diterjemahkan ke dalam Bahasa Malaysia. Dapatkan ebook ini sekarang di http://www.RahsiaMLM.com

Read more...

Hai-O sees growth despite slowdown

Share

Sunday, June 21, 2009

Aggressive marketing, MLM to help boost sales

KUALA LUMPUR: Hai-O Enterprise Bhd, a wholesaler and retailer of Chinese herbs and medicine, expects to achieve 10% growth in revenue this year despite the global economic slowdown.

Managing director Tan Kai Hee said the positive outlook was based on the adoption of an aggressive marketing strategy and support from its multi-level marketing (MLM) division.

“We will make use of our existing marketing tools and put in more budgets for advertising and promotion (A&P) activities,” he said after the signing of a sole distributorship agreement between Hai-O and Yunnan Baiyao Group Co Ltd yesterday.

The company allocates about RM5mil a year for A&P activities.

For the financial year ended April 30, 2008, Hai-O’s revenue jumped 97% year-on-year to RM373.8mil, of which 70% came from the MLM division.

For the nine months ended Jan 31, its revenue rose to RM302.33mil from RM240.27mil in the previous corresponding period.

Tan said the company was still positive on its growth although it expected to see a decline in consumers’ purchasing power due to the recession. “We will make more aggressive efforts to achieve it,” he said.

He said Hai-O hoped the strategic alliance with Yunnan Baiyao, a traditional Chinese medicine manufacturer, would boost the company’s long-term commitment to helping Malaysians pursue a healthier lifestyle.

Under the agreement, Hai-O would be responsble for the introduction of 19 Yunnan Baiyao and Yun Feng brands of products.

Tan said the products would be introduced to the local market in the second half.

“Besides Hai-O’s 60 chain stores and major Chinese medical halls nationwide, the products will also be sold at hypermarkets and major pharmacies,” he said.

Yunnan Baiyao overseas business general manager Wei Bo said the company was confident its products would be well-received in Malaysia.

“This is a long-term partnership with Hai-O and we expect to record yearly sales of RM10mil from the Malaysian market,” he said. — Bernama

Read more...

Multi Level Marketing Secrets- Grow Your MLM The Easy Way

Share

"Hai-O Marketing - My Choice of Life"

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Growing your multi level marketing business can be difficult. Especially when you're not sure how to grow a MLM business. So, what I'm going to do is share with you some multi level marketing secrets. That way, you will know exactly to build your downline the easy way.

The MLM marketing secrets are:

1. The first secret to growing your multi level marketing business is to know your target market. There aren't many people that talk about this. Everyone won't be interested in the opportunity or products that you offer. That's why it's important that you know your target market. This will be someone who has an interest in the benefits that your products offer.

An example of this is if you marketed a weight loss product, your target market could be a mom looking to lose weight after having a baby. Or it could be someone in college who's looking to get their body in shape for spring break.

2. Another multi level marketing secret is to have an irresistible offer. This will be something that makes your target market want to buy from you. And the good thing is, a lot of the people that join you will be great business builders. Your offer should grab their attention, peak their interest, create desire, and make them want to take action.

3. The third secret that will help you grow your multilevel marketing business is to have marketing system. Your system should be duplicable and something that your downline can use. It should also help you find or attract your target market to you.

Article Sources here


Read more...

Bagaimana bermula( Pilihan Bukan Paksaan)

Hai-O Marketing... My Choice of Life


Modal anda untuk perniagaan ini:
Yuran Ahli = RM30.00 sthn
Bulanan = RM250.00 ke RM300.00 sahaja.
Harian = RM8.30 ke RM10.OO SAHAJA
(Strategi kumpulan kami menjadikan bisnes ini RM0.00 modal)
Tak percaya???
Tak faham???
Jom kita jumpa MINUM & DENGAR


Bukan skim cepat kaya/binary @ bisnes internet
Pakej sistem yang cepat, mudah dan lumayan
Tabung kereta
Bonus tanpa had
Melancong keluar negara 2-3 kali setahun
Tiada risiko
Boleh diwarisi
Pencen sebelum usia pencen
Tanpa modal dan dana disediakan
Kelebihan kepada kakitangan kerajaan/badan berkanun
Terbuka juga kepada Kakitangan Swasta

Dalam kehidupan ini, Kita sentiasa inginkan yang TERBAIK sahaja. Kita belajar bersunggguh, bekerja dengan rajin tetapi kita tetap berlari setempat. Kita masih menjalani kehidupan yang sukar? Terperangkap dalam sistem “belajar rajin-rajin nanti dapat kerja bagus-bagus”..(tapi bos yang kaya), Ada duit tapi masa tak ada (tak seronok juga!), Gaji dapat sebulan sekali tapi nak guna duit gaji setiap hari (pertengahan bulan poket dah kosong), Ada duit tak boleh guna (simpan perlaburan 8% dividen setahun, cukup ke?) Ada hati nak bina masjid (kahwin), mesti buat personal laon, lepas kahwin hutang keliling pinggang (nak bayar personal loan).

Hari ini anda saya beri peluang… kita kongsi sama-sama peluang ini…
Saya di sini ingin membantu anda menjana pendapatan sampingan yang lumayan.
Di HAI-O, tiada sebarang unsur paksaan, kami beri anda peluang, anda sendiri yang menentukan kehidupan bagaimana yang anda mahu.

Percayalah, dalam dunia ini, WANG bukan segala-galanya TETAPI segala-galanya memerlukan WANG!

Bersama-sama kami di Hai-O Marketing untuk mencapai impian menjadi seorang usahawan jutawan.

012 374 1232

My Favourite Site

Blog News

Related Posts with Thumbnails

Rakan-rakan

Follow Me

Get Connected

RSS Link Twitter Link Facebook Link Flickr

gmieaziz369.blogspot.com

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP